Prémivé fotovoltaické elektrárny na klíč s tradicí od roku 2008, maximálními dotacemi a realizacemi po celé ČR.

KRAJ VYSOČINA A INSTALACE FVE NA KLÍČ

Fotovoltaická elektrárna 8,17 kWp, baterie 11,6 kWh, Hněvkovice, okres Havlíčkův Brod, Vysočina

Perfektně instalovaná fotovoltaická elektrárna (FVE) na klíč doplněná o dotace NZÚ v obci Hněvkovice (okres Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina) má instalovaný výkon 8,17 kWp a je doplněna o baterie SolaX Triple Power s celkovou kapacitou 11,6 kWh. Výkon zajišťují prémiové solární panely Canadian Solar (19 kusů), které jsou osazeny optimizéry od SOLLARIS fotovoltaika ZDARMA. Stejnosměrný proud na střídavý upravuje hybridní měnič SolaX X3 Hybrid. Služby na klíč obsahovaly výměnu elektroměrové skříně a vytvoření zálohovaných okruhů.

Fotovoltaika 6,45 kWp s bateriemi 11,6 kWh, Bořetice, okres Pelhřimov, Vysočina

Fotovoltaická elektrárna na klíč znamená pro domácnost v obci Bořetice (okres Pelhřimov, kraj Vysočina) kompletní zálohu celé domácnosti v době výpadku elektrického proudu. Fotovoltaika s celkovým instalovaným výkonem 6,45 kWp se skládá z 15 kusů prémiových solárních panelů Canadian Solar (430 Wp) umístěných na členitější střeše. Společnost SOLLARIS opatřila všechny solární panely optimizéry zdarma, aby zamezila dopadům stínění a snížení výkonu FVE. Systém je doplněn o hybridní měnič SolaX X3 a baterie SolaX Triple Power. Dotace NZÚ zajistí naše společnost a cena FVE tak bude snížena.

Fotovoltaika 7,70 kWp s bateriemi 11,6 kWh, Moravské Budějovice, okres Třebíč, Vysočina

Fotovoltaická elektrárna o celkovém výkonu 7,70 kWp podpořená bateriemi SolaX Triple Power 11,6 kWh připojená do distribuční sítě ve zjednodušeném režimu bez přetoků. Režim s přetoky byl společností EG.D zamítnut. Fotovoltaika ve městě Moravské Budějovice (okres Třebíč, kraj Vysočina) zahrnuje jedny z nejvýkonnějších solárních panelů s jmenovitým výkonem 550 Wp. Solární panely jsou značky Suntech jsou dle požadavku investora umístěny do dvou stringů (větví), přičemž celá jedna větev solárních panelů je na zvýšené konstrukci. Dotace NZÚ budou vyřízeny společností SOLLARIS fotovoltaika.

Fotovoltaika 14,94 kWp s bateriemi 17,4 kWh a wallbox, Petrovice, Nové Město na Moravě

Výkonná fotovoltaická elektrárna 14,94 kWp podpořená bateriemi o celkové kapacitě 17,4 kWh se nachází ve vesnici Petrovice (část obce Nové Město na Moravě, okres Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina). Na přání zákazníka je tvořena 36 kusy solárních panelů značky Trina Solar s jmenovitým výkonem 415 Wp v celočerném provedení, společnost SOLLARIS fotovoltaika všechny solární panely osadila optimizéry zdarma. Solární panely jsou umístěny na východ, západ a jih. Hliníková konstrukce má černou barvu (práškové lakování) a na střechu byla umístěna pomocí speciálních háků.

Fotovoltaika 6,54 kWp, baterie 11,6 kWh, Útěchovice, Kraj Vysočina

Rozdělená fotovoltaika na klíč na 2 pole a dvě střechy (JV + JZ) rodinného domu v obci Útěchovice, kraj Vysočina. Osazení střechy proběhlo pomocí 12 ks monokrystalických, solárních panelů SUNPRO SP545-144M10 s jmenovitým výkonem 545 Wp. Srdce FVE tvoří hybridní měnič SolaX G4 X3-Hybrid-8.0D. Přínos systému podoporují baterie SolaX Triple Power T58 o kapacitě 11,6 kWh. Pořizovací cena byla ponížena o dotace z programu NZÚ, kterými Státní fond životního prostředí podporuje tyto obnovitelné zdroje.

Fotovoltaika na přístavku RD, obec Babice, Vysočina

Fotovoltaika s celkovým instalovaným výkonem 4,83 kWp byla instalována v březnu 2010 na přístavek rodinného domu v obci Babice, kraj Vysočina. Fotovoltaika je složená z 21 solárních panelů Siliken o jmenovitém výkonu 230 Wp a měničů Solarmax 2000S a 3000S. Zapojení byla zelený bonus.

Fotovoltaika 2,38 kWp Chotěboř, okres Havlíčkův Brod, Vysočina

Fotovoltaika zapojená na zelený bonus je pro majitele rodinného domu ve městě Chotěboř (okres Havlíčkův Brod, kraj Vysočina) úžasným způsobem, jak získat dodatečné příjmy z produkce vlastní elektrické energie a zkrátit tak investici do tohoto obnovitelného zdroje. Fotovoltaická elektrárna instalovaná zkušeným týmem SOLLARIS pro nás znamenala umístění hliníkových profilů na střechu rodinného domu, usazení a připojení 14 kusů solárních panelů Suntech STP s jmenovitým výkonem 170 Wp a usazení a připojení měniče Solarmax 3000S, který mění stejnosměrný proud za střídavý.

FVE na klíč 4,83 kWp, Čížov, okres Jihlava, Vysočina

Při instalaci FVE na klíč obdrží domácnost prémiové služby, které obsahují osazení solárních panelů, umístění měniče a pomoc při připojení do distribuční sítě přesně tak, jak tomu bylo v obci Čížov (okres Jihlava, kraj Vysočina). V tomto konkrétním případě byly použity solární panely Qixin s jmenovitým výkonem 230 Wp – 21 kusů a měnič Kostal Piko 5.5. Fotovoltaika přinesla do domácnosti celkový, instalovaný výkon 4,83 kWp, zapojena byla na zelený bonus.

FVE 7,82 kWp Dalešice, kraj Vysočina

Úžasná, ekologická, elektrická energie, kterou produkuje 34 kusů solárních panelů značky Qixin s jmenovitým výkonem 230 Wp. FVE s celkovým instalovaným výkonem 7,82 kWp se nachází městysu Dalešice (kraj Vysočina). Fotovoltaika nabízí technologii, která slouží desítky let, dotace ve formě zapojení na zelený bonus návratnost této investice výrazně zkracují. Aby byla fotovoltaická elektrárna plně funkční, doplňuje ji měnič Solarmax 8MT2.

Fotovoltaika 5,04 kWp, Dobrá Voda, Žďár nad Sázavou, Vysočina

Klasická instalace fotovoltaické elektrárny (FVE) na klíč na šikmé střeše rodinného domu v obci Dobrá Voda (Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina) zajištěná spolehlivým týmem společnosti SOLLARIS. Fotovoltaika s celkovým instalovaným výkonem 5,04 kWp znamená usazení 24 kusů solárních panelů značky Aleo Solar s jmenovitým výkonem 210 Wp do hliníkových profilů a jejich propojení s měničem SolarMax 2000S a SolarMax 4200 S. Celý systém je následně propojen s domovními rozvody. Zapojení jako zelený bonus je velmi výhodné a přináší finanční prostředky z vyprodukované energie.

Fotovoltaika 45,08 kWp, Dobronín, Jihlava, Vysočina

Rozsáhlá instalace fotovoltaické elektrárny (FVE) v obci Dobronín (okres Jihlava, kraj Vysočina) znamenala rozmístění 196 kusů solárních panelů značky Siliken o jmenovitém výkonu 230 Wp. Solární panely se nacházejí na střeše garáže průmyslového objektu. Jejich umístění je kombinací plastových van (patentovaný výrobek zaručující trvalé umístění a odolnost proti povětrnostním vlivům) a hliníkových konstrukcí (vyrobených na míru a s ohledem na prostředí). Použitelnost vyprodukované elektrické energie zajišťuje 9 kusů měničů SolarMax 6000S. Zapojeno jako zelený bonus.

Fotovoltaika 4,6 kWp, Habry, Havlíčkův Brod, Vysočina

Přínosný systém pro každou domácnost. Fotovoltaika sice znamená vyšší výdaje domácnosti ve chvíli pořízení, je to ale systém, který bude perfektně fungovat dlouhé roky a přinášet čistou, elektrickou energii, která vyučtování zasílat nebude. Domácnost si může vybrat, jaké solární panely a s jakým výkonem na svou střechu umístí, z naší strany budou samozřejmě doporučeny ty, s kterými máme nejlepší zkušenosti. FVE ve městě Habry (okres Havlíčkův Brod, Vysočina) obsahuje 20 solárních panelů Aleo Avim 230 Wp a měnič Solarmax 6000S. Zapojení na zelený bonus bylo administrováno SOLLARISem.

Fotovoltaická elektrárna 4,6 kWp, Habry, Havlíčkův Brod, Vysočina

Čistá instalace na nádherné střeše rodinného domu přináší celkový instalovaný výkon 4,6 kWp. Kvalitní solární panely a měnič, bezchybné propojení s domácí sítí i administrativní podpora celého projektu. Služby SOLLARISu přináší komplexní řešení při realizaci ekologického snu. Fotovoltaická elektrárna ve městě Habry (okres Havlíčkův Brod, Vysočina) obsahuje 20 kusů solárních panelů značky Aleo Avim s jmenovitým výkonem 230 Wp a měnič Solarmax 6000S. Zajištění připojení na zelený bonus přináší dodatečné příjmy, které zkracují investici do tohoto prospěšného zdroje elektrické energie.

Fotovoltaická elektrárna 7,36 kWp, Havlíčův Brod, Vysočina

Fotovoltaická elektrárna 7,36 kWp ve městě Havlíčkův Brod (kraj Vysočina) dokazuje, že nevhodně šikmá střecha ve špatném úhlu není překážkou pro její instalaci. Zkušený tým SOLLARIS, který se s těmito podmínkami rád vypořádá, navrhl použití hliníkových konstrukcí, jejich připevnění ke střešní krytině a zajištění solárních panelů tak, aby na ně počasí nemělo žádný vliv. Fotovoltaika obsahuje 32 kusů solárních panelů značky Aleo Solar o jmenovitém výkonu 230 Wp. Stejnosměrný proud na střídavý upravují dva měniče SolarMax, konkrétně typy 6000S a 3000S. Zapojení je přímá dodávka do sítě.

Fotovoltaika 4,6 kWp, Havlíčkův Brod, kraj Vysočina

Pokud má přístavek rodinného domu lepší orientaci a polohu vůči slunci, je instalace na jeho střechu skvělá volba, která umí vyrobit velké množství ekologické, elektrické energie. Domácnost snižuje uhlíkovou stopu při její výrobě a zapojením na přímou dodávku do sítě získává finanční prostředky, které prospívají rodinnému rozpočtu a zkracují návratnost investice. Fotovoltaika o celkovém instalovaném výkonu 4,6 kWp ve městě Havlíčkův Brod (kraj Vysočina) znamenala pro spolehlivý tým SOLLARIS umístění 20 solárních panelů značky Aleo Solar (230 Wp) a propojení s měničem SolarMax 6000S.

Fotovoltaika 5,46 kWp, Kamenice u Jihlavy, Vysočina

Solární panely uložené do hliníkových profilů, které drží kombivruty, lze umístit nejen na střeše rodinného domu. Pokud je sklon nebo orientace přístavku rodinného domu vhodnější, je dobré ji využít. Fotovoltaika v městysu Kamenice u Jihlavy (kraj Vysočina) je složena z 32 kusů solárních panelů značky Suntech STP 170 mono. Tyto solární panely tvoří celkový instalovaný výkon 5,46 kWp. Jelikož solární panely vyrábí stejnosměrný proud, obsahuje fotovoltaická elektrárna 2 měniče Solarmax 3000S. Zapojení na zelený bonus je velice výhodná volba, která byla administrována týmen SOLLARIS.

Fotovoltaika 7,59 kWp, Křeč, okres Pelhřimov, Vysočina

Pokud má přístavek rodinného domu lepší sklon a orientaci vůči slunci, je vhodné využít právě jeho střechu pro umístění solárních panelů. Ty v této pozici zajistí větší množství produkované elektrické energie a rychlejší návratnost investice do tohoto systému. Fotovoltaika s celkovým instalovaným výkonem 7,59 kWp v obci Křeč (okres Pelhřimov, kraj Vysočina) používá pro produkci ekologické, elektrické energie 33 kusů solárních panelů Aleo Avim s jmenovitým výkonem 230 Wp a měnič Delta SI 3300.

Fotovoltaická elektrárna na klíč 4,83 kWp, Křoví, okres Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina

Není vaše střecha na jih? Nevadí. Realizovaná fotovoltaická elektrárna v obci Křoví (okres Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina) a její ukazatele dokazují, že i východní a západní strana dokáže přinést domácnosti dostatek ekologické, elektrické energie. Fotovoltaika se skládá z 21 kusů solárních panelů Qixin s jmenovitým výkonem 230 Wp a měniče Kostal Piko 5.5. Připojení na zelený bonus znamenalo podporu státu, která je od roku 2021 při pořízení nové fotovoltaické elektrárny nahrazena novou formou dotace NZÚ.

Fotovoltaika na klíč 15,64 kWp, Láz, okres Třebíč, Vysočina

Fotovoltaická elektrárna může být umístěna na střechu rodinného domu nebo přístavky, pokud mají lepší orientaci a sklon, které poskytují vyšší využití systému. V obci Láz (okres Třebíč, kraj Vysočina) jsme na přístavky rodinného domu (jedním z nich je garáž) umístily solární panely Aleo Solar. Fotovoltaika jich obsahuje 68 kusů. Tyto solární panely mají jmenovitý výkon 230 Wp. Stejnosměrný proud na střídavý upravují 2 měniče Solarmax 3000S a 2 měniče Solarmax 6000S. Zapojení na zelený bonus přináší finanční prostředky do rodinného rozpočtu. Ty získává domácnost za produkci vlastní el.energie.

Fotovoltaika 4,83 kWp, Moravské Budějovice, okres Třebíč, kraj Vysočina

Fotovoltaika instalovaná ve městě Moravské Budějovice (okres Třebíč, kraj Vysočina) má celkový instalovaný výkon 4,83 kWp, který vytváří 21 kusů solárních panelů ixin SL 230 Wp a měnič Kostal Piko 5.5. Vše je zapojeno jako zelený bonus.

Sluneční elektrárna 6,75 kWp, Náměšť nad Oslavou, okres Třebíč, kraj Vysočina

Sluneční elektrárna s celkovým instalovaným výkonem 6,75 kWp pokryje v letních měsících velkou část spotřeby domácnosti a uleví rodinnému rozpočtu. Fotovoltaika v městě Náměšť nad Oslavou (Třebíc, kraj Vysočina) znamenala umístění 27 solárních panelů Canadian Solar s jmenovitým výkonem 250 Wp a připojení měniče Solarmax 8MT2. Jmenované solární panely patří mezi ty s nejdelší záruční dobou na trhu a jsou námi i našimi zákazníky vyhledávané. Zapojení na zelený bonus přináší extra příjmy z produkce ekologické energie.

Fotovoltaika 2,99 kWp, Nové Dvory, okres Žďár nad Sázavou, Vysočina

Střecha rodinného domu je ideálním místem pro solární panely, protože neubírá prostor na pozemku rodinného domu a chrání střešní krytinu před vlivy počasí. Fotovoltaika na klíč obci Nové Dvory (okres Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina) přináší své domácnosti celkový instalovaný výkon 2,99 kWp. Fotovoltaická elektrárna obsahuje 13 kusů solárních panelů značky Siliken o jmenovitém výkonu 230 Wp. Stejnosměrný proud upravuje na střídavý měnič švýcarského výrobce SolarMax 3000S. Zapojení na zelený bonus administrativně podpořila společnost SOLLARIS.

Fotovoltaika 9,66 kWp, Nové Syrovice, okres Třebíč, kraj Vysočina

Pokud je celý instalovaný výkon využitelný, je možné osadit celou střechu nemovitosti stejně tak, jak to proběhlo v obci Nové Syrovice (Třebíč, kraj Vysočina). 42 kusů solárních panelů Qixin s jmenovitým výkonem 230 Wp přineslo 9,66 kWp. Fotovoltaika je zapojena na zelený bonus, který přináší dodatečné příjmy z produkce vlastní energie. Nedílnou součástí celého systému je měnič Kostal Piko 10.1.

FVE na klíč 4,935 kWp, Nové Syrovice, okres Třebíč, kraj Vysočina

Před realizací FVE na klíč je dobré použít služby profesionála. Ten si prohlédne okolí a ujistí se, že stínění fotovoltaické elektrárny nesníží její výkon. Překážkou nemusí být pouze ostatní budovy, ale například vzrostlé stromy nebo vysoké tovární komíny. Po schůzce a zhodnocení navrhne nejlepší umístění solárních panelů na střechu rodinného domu stejně tak, jako v obci Nové Syrovice (Třebíč, kraj Vysočina). Fotovoltaika obsahovala 21 kusů solárních panelů značky Canadian Solar s jmenovitým výkonem 235 Wp a měnič Kostal Piko 5.5. Zapojeno bylo jako zelený bonus.

Fotovoltaika 29,44 kWp, Pelhřimov, Vysočina

Plochá střecha je ideální místo pro umístění a připojení solárních panelů. Díky plastovým vanám, patentovanému výrobku společnosti Renusol, je zajištěn správný úhel a orientace vůči slunci. To zvyšuje výtěžnost celého systému. Fotovoltaická elektrárna ve městě Pelhřimov (kraj Vysočina) je umístěna na dvou střechách průmyslové budovy. Fotovoltaika má celkový instalovaný výkon 29,44 kWp, který zajišťuje 128 kusů solárních panelů značky Siliken o jmenovitém výkonu 230 Wp. 5 kusů Měničů SolarMax 6000S a 1 měnič SolarMax 4200S doplňuje celý, ekologický systém. Zapojení jako přímá dodávka do sítě.

Fotovoltaika 12,42 kWp, Přibyslav, okres Havlíčkův Brod, kraj Vysočina

Výkonná fotovoltaická elektrárna na klíč na kvalitní střeše rodinného domu přináší své domácnosti finanční prostředky, protože je její forma zapojení přímá dodávka do sítě. Fotovoltaika ve městě Přibyslav (okres Havlíčkův Brod, kraj Vysočina) znamenal pro montážní tým společnosti SOLLARIS vyzdvihnutí solárních panelů na střechu pomocí jeřábu, jejich bezpečné umístění do hliníkových profilů a propojení s měničem. Při instalaci fotovoltaické elektrárny bylo použito 54 kusů solárních panelů Aleo Solar (jmenovitý výkon 230 Wp) a tři měniče SolarMax 4200S.

Fotovoltaika 5,06 kWp, Přibyslavice, okres Třebíč, Vysočina

Nejlepší realizace fotovoltaické elektrárny bez zbytečného zásahu do nemovitosti probíhá v stavby nového domu. V případě, že má majitel domácnosti vše dopředu promyšleno, stává se instalace rychlejší a čistější. Fotovoltaika v obci Přibyslavice (okres Třebíč, kraj Vysočina) má celkový výkon 5,06 kWp, ten zajišťují solární panely Aleo Solar o jmenovitém výkonu 230 Wp doplněné o měnič švýcarského výrobce SolarMax 6000S. Zapojení na zelený bonus bude dlouhé roky přinášet finanční prostředky do rodinného rozpočtu. Domácnost tak bude odměněna za ekologickou energii.

Instalace fotovoltaické elektrárny 4,83 kWp, Smrk na Moravě, okres Třebíč, Vysočina

Pro instalaci fotovoltaické elektrárny je vhodné využít kvalitních služeb profesionálního týmu, díky kterému bude celý systém plně funkční, výborně připojený a bezporuchový. Fotovoltaika v obci Smrk na Moravě (okres Třebíč, kraj Vysočina) byla realizována zkušenými pracovníky SOLLARISu. Montáž znamenala osazení 21 kusů solárních panelů Ningbo Qixin SL s jmenovitým výkonem 230 Wp a umístění měniče Kostal Piko 5.5. Ekologická energie zapojená jako zelený bonus přináší finanční prostředky z produkce energie bez uhlíkové stopy.

Fotovoltaika 15,18 kWp, Svatoslav, okres Brno-venkov, Vysočina

Úžasně orientovaná střecha rodinného domu přinese své domácnosti celkový instalovaný výkon 15,18 kWp, o který se postarají solární panely bezpečně ukotvené do hliníkových konstrukcí. Fotovoltaika v obci Svatoslav (okres Brno-venkov, kraj Vysočina) obsahuje 66 kusů solárních panelů značky Siliken o jmenovitém výkonu 230 Wp a tři měniče SolarMax 6000S. O rozmístění, připojení a revizi celého systému se postarala společnost SOLLARIS. Pomohla také s vyřízením připojení na tzv. zelený bonus, který přinese zisk z produkce ekologické energie.

FVE 17,25 kWp, Třebíč, kraj Vysočina

Jedna z rozsáhlejších montáží FVE na klíč znamenala osazení 75 kusů solárních panelů značky Qixin. Fotovoltaické panely ve městě Třebíč (kraj Vysočina) měly jmenovitý výkon 230 Wp. Aby byla fotovoltaika plně funkční, bylo potřeba použít 2 měniče Solarmax 8MT2. Tato fotovoltaická elektrárna znamenala celkový instalovaný výkon 17,25 kWp a její zapojení na zelený bonus znamenalo finační prémii z produkce vlastní, ekologické, elektrické energie, která sníží uhlíkovou stopu.

Fotovoltaika 2,94 kWp, Třebíč, Vysočina

Střecha rodinného domu je místo, které domácnost nevyužívá. Při pořízení ekologického systému se z ní stává prostor, který umí generovat levnou elektrickou energii. Pokud si FVE na klíč necháte připojit na zelený bonus, stává se z tohoto systému navíc možnost rodinných příjmů díky finačním odměnám za produkci energie. Fotovoltaika na klíč ve městě Třebíč (kraj Vysočina) obsahuje 14 kusů solárních panelů Aleo Solar o jmenovitém výkonu 210 Wp a měnič SolarMax 3000S. Fotovoltaická elektrárna zapojena na zelený bonus.

Fotovoltaika 7,82 kWp, Valeč, okres Třebíč, Vysočina

Fotovotlaika na klíč rozdělená na dvě různě orientované střechy rodinného domu v obci Valeč (okres Třebíč, kraj Vysočina) má celkový instalovaný výkon 7,82 kWp, ten zajišťují solární panely zančky Aleo Solar o jmenovitém výkonu 230 Wp (34 kusů) a dva měniče švýcarské výroby SolarMax 4200S. Fotovoltaická elektrárna byla zapojená do distribuční sítě na tzv. zelený bonus, s kterým společnost SOLLARIS administrativně vypomohla. Tento druh připojení přináší dodatečné finanční prostředky z produkce ekologické energie a zkracuje návratnost investice do tohoto zdroje.